Machine Onderhoud

Onderhoud van machines is essentieel voor de continuïteit van je bedrijf

Bij machine onderhoud komt Velmon Service en Revisie jou assisteren. Onze servicemonteur doet een nulmeting en vanuit deze meting kunnen we bepalen wat je wettelijk moet doen en wat er nodig is aan onderhoud.

Wettelijk moeten we elk jaar de NEN 3140 keuring doen om ervoor te zorgen dat elektrisch de machine in orde is voor gebruik.

Natuurlijk is het een investering, een goed onderhouden bewerkingsmachine brengt je ook een betere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van je machinepark. Het zorgt ook voor een veilige werkomgeving van je medewerkers. Uiteindelijk brengt zo'n investering alleen maar voordelen.

Afhankelijk van uw behoeften biedt Velmon verschillende diensten:

  • Nulmeting
  • Preventief & Correctief onderhoud
  • NEN 3140 keuringen
 

Begin met een nulmeting

Tijdens machine onderhoud kijken we met de nulmeting naar de algemene staat van de machines. De staat van diverse onderdelen, o.a. filters, smering, tandwielen, spindels en de elektrische aansluiting van de machine komen bij de nulmeting ook aan bod.
Verder kunnen er ook geometrische- en spankrachtmetingen uitgevoerd worden. Met het uitvoeren van een geometrische meting wordt volgens een meetprotocol DIN/ISO normen vastgesteld of de assen/spindels/moeren van de machine nog binnen de tolerantie staan.
Door deze meting uit te voeren kunnen we ook vaststellen in hoeverre de geometrie "verloopt"
Ook de spankracht en de aantrekkracht van een freesspindel zijn gemeten.
Na deze grondige inspectie ontvangt u van ons een rapportage van de staat van de machine en worden, indien aanwezig, eventuele actiepunten met u besproken. De nulmeting is essentieel voor de start van het juiste machine onderhoud.

Preventief en Correctief machine onderhoud

Het doel is het identificeren van vroege tekenen van een defect om het risico van storingen te minimaliseren en de noodzaak van correctief onderhoud te verminderen.

Afhankelijk van het gebruik van de machine kunnen we kijken wat de frequentie van het preventief onderhoud moet zijn. Dit is financieel aantrekkelijk als je een machine maar één keer in de maand gebruikt en niet elk jaar volledig onderhoud nodig heeft maar misschien eens in de twee jaar.

Mocht er toch een correctieve storing optreden dan kan je door middel van het scannen van de QR-code sticker, die we tijdens het preventief onderhoud hebben geplaatst, de storing met je mobiele telefoon direct melden. Wij krijgen hier online een melding van en gaan dan zo snel mogelijk onze monteur inplannen om bij je langs te komen om de storing op te lossen.

NEN 3140 keuringen

Dit is een jaarlijks terugkerende wettelijk verplichte keuring. Het is belangrijk dat je bewerkingsmachine elektrisch ook in goede staat is.

Deze keuringen worden uitgevoerd volgens de laatste richtlijnen:
NEN-EN IEC 60204-1
NEN-EN 50110-1
ARBO richtlijnen
Machinerichtlijnen

Voordelen onderhoudscontract voor machine onderhoud

Conform een vooraf overeengekomen overeenkomst controleren onze specialisten de complete machine zowel NEN 3140 als preventief.

De voordelen van een onderhoudscontract:

  • Vaste prijsafspraken gedurende de looptijd van de overeenkomst
  • Geen onverwachte kosten voor noodinspecties
  • Werken vanuit een QR-portal, waardoor je via een unieke QR-Code in één overzicht alle gegevens van het machine onderhoud tot je beschikking hebt.
  • Onderhoudsrapporten en facturatie via de QR-Portal
  • In overleg monitoren we de inzet van reserveonderdelen om uitval te voorkomen
  • Indien door veroudering reserveonderdelen aan vervanging toe zijn en deze niet verkrijgbaar zijn, indien dit economisch verantwoord is, dat Velmon deze voor u verzorgd vanuit een eigen werkplaats
  • Je machine verkeert in perfecte conditie

Bij Velmon ben je verzekerd dat je machines weer optimaal functioneren na onderhoud dankzij onze sterk uitgeruste service-en onderhoudsdienst.

Wij zijn pas tevreden als de machine onder toeziend oog van degene die de machine bediend is getest!

Meer weten over machine onderhoud?

Machine Onderhoud

Door een nulmeting krijgen wij een goed overzicht van het machine onderhoud wat nodig is voor je machinepark. Door ons service management systeem en onze QR Portal heb je altijd overzicht over de staat van je machine. Wil je meer weten? Neem contact met mij op.

Hans Meijer werkzaam als operationeel directeur bij Velmon Service en Revisie
Hans Meijer Operationeel Directeur
06-83505227 [email protected]